Yarghh..... cak ayu abah!

Puteri bongsu baru dpt mulut. Kalo tengok ayahanda nak mandi, tukar baju waima nampak betis jer... keluar dari mulut comel telo... "Yak... tak malu abah!"

video

[Puteri bongsu skrg dah minat nak sekolah plak]

Mama! Abe dah pray at school with Mr Aslam...

Selalunya tak kira sekolah rendah atau menengah pelajar miss zohor pasal asar sekarang 3.15pm dan sekolah habis 3.20pm. Walau Westgate Primary agak tercorot dari segi akademik mungkin sbb lebih 90% foreigners tp ada jugak kelebihannya. Cthnya lunch 100% halal dan putera baru join "Pray club" walau ahli baru 3 org! termasuk Mr. Aslam dan putera.



[Sejuk hati bonda]

Mana homework kak chik?

"Kakak break it with scissors because she doesn't like it. She said dia tak cantik"

Dah mana sekerat lagi?

"Kakak throw to a bin"

Homework puteri tengah dah terputus dua. Malam tadi kawan2 puteri ramai dtg makan nasi kerabu habis homework puteri tengah mereka buat main. Bonda marah pasal Mrs Copping dah pesan balik buat homework. Nasib baik cikgu sini bukan macam di m'sia. Kalau tak rasanya kurang2 dah kena berdiri atas kerusi.

[Teringat dulu kata cikgu, "Buku tinggal kat rumah nak suruh atuk awak baca?"]

Gimme one hundred pounds!

Ramadhan dah berlalu. Alhamdulillah putera berjaya posa penuh. Kekawan putera ada yg dpt upah posa 1pound sehari atau lebih. Bila ada yg tanya apa yg putera dpt sbg upah? inila jawapan dia...

[Bonda cuma "rasuah" pahala dan syurga ajer]

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Putera-puteri cuti sekolah sehari aje tp byk lagi rumah yg tak sempat nak ziarah. "Takpe... takpe... kita kan org Pahang, raya sebulan." kata ayahanda.

[Mewah betul beraya kat sini - tolak baju raya tahun lepas, hak lain macam2 ada]